A görög pisztácia (Pistacia vera) egy közepes méretű fa, amely elsősorban Görögország száraz, napos éghajlatú területein terem. Ez a növény jellegzetes, ízletes és tápláló magokat hoz, amelyeket gyakran fogyasztanak nyersen, pörkölve vagy különféle ételekben, desszertekben, valamint fagylaltokban. A görög pisztácia világszerte híres kiváló minőségéről: íze gazdag, enyhén édeskés, textúrája krémes és roppanós. A magok vitaminokban (pl. B6-vitamin), ásványi anyagokban (pl. kálium, magnézium) és antioxidánsokban gazdagok, így nemcsak ízletesek, hanem jótékony hatásúak az egészségre is.
A Pisztácia Pestot elsősorban tésztaételekhez ajánljuk, a Pisztácia krémet felhasználhatod sütemények ízesítésére, vagy fogyaszthatod péksütemények mellé, a Pisztácia magok pedig kiválóan illenek a REzeda borcsomagokban megtalálható Olaszrizling tételekhez.